Informatii utile

1) Alegerea aparatului de aer conditionat

Capacitatea sau puterea de racire/incalzire a aparatelor de aer conditionat este in general exprimata in BTU/h (British Thermal Units/h). Pentru a stabili necesarul de BTU/H si respectiv, capacitatea aparatului de aer conditionat de care avem nevoie, trebuie sa luam in calcul suprafata spatiului si inaltimea acestuia, si sa tinem cont de sursele generatoare de caldura (numarul de persoane, numarul de calculatoare, numarul de becuri, radiatoare, etc) .

Detalii

2) Ce reprezinta COP?

COP (Coefficient of Performance) reprezinta coeficientul de performanta al echipamentelor de climatizare, si se calculeaza ca raport intre puterea electrica absorbita si puterea termica de incalzire generata. 

3) Ce reprezinta EER?

EER (Energy efficiency ratio) reprezinta rata de eficienta energetica si se calculeaza ca raport intre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. COP si EER sunt marimi similare, dar sunt folosite pentru incalzire sau pentru racire.

4) Ce reprezinta clasa de energie?

Clasa de energie apare in general, la aparatele de uz casnic, spre exemplu la masinile de spalat, frigidere, dar si la aparatele de aer conditionat. Clasa de energie este evidentiata pe eticheta energetica, aceasta din urma avand rolul de a informa consumatorii cu privire la cantitatea de energie consumata si de a-i ajuta sa aleaga aparatul care consuma mai putina energie.

Detalii